Zmeny zákona o dani z príjmov na základe noviel s účinnosťou postupne od roku 2020 - Horniaček, Peter
Nová odpisová skupina pre automobily s alternatívnym pohonom. Zmena v posudzovaní výpožičky na účely ZDP. Ukončenie obstarania dlhodobého finančného majetku do základu dane. Zmena spôsobu zdaňovania peňažných plnení a nepeňažných plnení vyplatených držiteľom poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti. Rozšírenie možností bezodplatného odovzdania zásob potravín ako daňového výdavku. Zmeny pravidiel daňovej straty u iných daňovníkov ako mikrodaňovník. Zvýšenie odpočtu výdavkov na výskum a vývoj. Zjednodušenie zaokrúhľovania. Zavedenie automatickej registrácie na daň z príjmov správcom dane. Praktické príklady.