Daňová optimalizácia fyzických a právnických osôb - Kolembus, Anton
Zaplatená daň je pre podnikateľa neproduktívnym nákladom, preto sa podnikateľ snaží zaplatiť len takú daň, ktorá je nevyhnutná a v praxi optimalizuje svoju daňovú povinnosť v rámci svojich možností a schopností, i keď sa s pojmom daňovej optimalizácie nestretne. Ide o minimalizáciu daňovej povinnosti v rámci zákonom dovolených krokov, ktoré umožňujú znížiť daňový základ.