Italian Bank Crisis flexible Application of BRRD Rules, or a Bailout in Disguise? - Famfollet, Jan
Hospodárska a finančná kríza v roku 2008 zdôraznila potrebu regulácie bankového sektora prostredníctvom vytvorenia bankovej únie. Smernica o ozdravení a riešení problémov bánk (BRRD) predstavuje dôležitý míľnik pri vytváraní bankovej únie. Základné pravidlá, piliere a súčasný stav bankovej únie. Zhodnotenie fungovania existujúcich pravidiel z ekonomického i právneho hľadiska na príklade nedávneho riešenia krízy talianskych bánk a tak poukázať na problematické aspekty existujúcich pravidiel. Vplyv „talianskeho riešenia“ na budúcnosť bankovej únie a na vytvorenie jej posledného piliera, spoločného systému ochrany vkladov.