Odpočet DPH stačí faktúra (C-430/19; prípad CF) - Pastierik, Vladimír
V daňovej praxi často daňový úrad neuzná kontrolovanému daňovému subjektu odpočítanie DPH na vstupe z prijatých faktúr od dodávateľa, ktorý vykazuje vo svojom konaní rôzne nedostatky (neporiadny dodávateľ) a ak je v čase daňovej kontroly už nekontaktný, sa označuje ako zmiznutý obchodník. Následne daňový úradna na základe množiny takýchto a podobných nedostatkov v konaní neporiadneho dodávateľa vec uzatvorí tak, že dodávateľ uvedený na faktúre plnenie nedodal.