Accounting Estimates from Audit Perspective as Result of Covid-19 - Kňažková, Veronika, 1986-
Proces revízie medzinárodného audítorského štandardu ISA 540, publikáciou vypracovanej Radou IAASB zameranej na zdôraznenie kľúčových oblastí pri vykonávaní audítorských postupov týkajúcich sa účtovných odhadov a súvisiacich zverejnení v súlade s medzinárodnými audítorskými štandardmi v čase šírenia nového koronavírusu SARS-CoV-2 spôsobujúceho pandemické infekčné ochorenie COVID‑19. Podrobnejšie požiadavky a aplikačný materiál v ISA 540 týkajúci sa metód, predpokladov a údajov posudzovania inherentných rizikových faktorov, ktoré môžu viesť k rizikám významných nesprávností v účtovnom odhade.