Institution of Beneficial Lottery - Kordošová, Alena, 1970-
Inštitút charitatívnej lotérie, typ hazardnej a lotériovej hry so znakmi číselnej a stávkovej hry, ako alternatívny zdroj financovania určený pre vymedzené právne formy neziskových účtovných jednotiek. Analýza vývoja legislatívnych úprav a súčasného právneho stavu tohto inštitútu v zahraničí a na Slovensku (Úrad pre reguláciu hazardných hier), jeho postavenie a osobitosti v Európe a na Slovensku (TIPOS, LOTKA). Analýza na základe dlhoročného pozorovania procesu diskusie zástupcov tretieho sektora a Ministerstva financií SR.