Motivačná činnosť štátu v mimoriadnej situácii - Schultzová, Anna
Analýza významu finančnej gramotnosti v kontexte najnovších výsledkov jej merania v medzinárodnej štúdii PISA 2018, ktorá bola zverejnená v máji tohto roku. Zložité obdobie počas koronárnej krízy ukázalo, že nie všetci jednotlivci, domácnosti a podnikatelia boli finančne pripravení vyrovnať sa so stresovými situáciami spojenými s poklesom príjmov. Ukázalo sa, že mnoho obyvateľov vo svojom finančnom hospodárení neuplatňuje zásady, ktoré by im poskytovali rezervy na prekonanie nepriaznivej situácie v prípade zníženia príjmu. Táto situácia odráža aj skutočnosť, že finančná gramotnosť v Slovenskej republike je veľmi nízka, čo sa v minulosti potvrdilo vo viacerých prieskumoch.