Correlation of Sentiment Used in Annual Reports and Corporate Profitability - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Skúmanie, či sa tón a zložitosť výročných správ týka finančnej situácie spoločnosti. Analýza nefinančných údajov pomocou softvérových nástrojov na analýzu textu (LIWC 2015). Vzorka 58 výročných správ v anglickom jazyku spoločností zo Slovenska za roky 2008 – 2018. Štyri základné kategórie emócií vo výročných správach: risk, odmena, pozitívne (napr. sloboda a výzva) a negatívne (napr. problémy a vyčerpanie) emócie. Závery a korelácie jednotlivých kategórií s dosiahnutým výsledkom hospodárenia v danom roku.