Migration of University Graduates and Structural Aspects of Regional Higher Education - Rehák, Štefan, 1974-
Regióny sa čoraz viac snažia zvýšiť svoje šance na prilákanie a udržanie absolventov a univerzity bývajú v tomto procese strategickými zdrojmi. Zakladanie nových univerzít alebo zvýšenie počtu študentov v regióne nemusí vždy viesť k vyššej zásobe ľudského kapitálu, pretože niektorí absolventi budú migrovať do regiónov s väčším počtom lepších pracovných príležitostí.