Index daňovej spoľahlivosti - Jaško, Jozef
Akčný plán boja proti daňovým podvodom s cieľom vytvoriť objektívne, nezávislé a legálne aplikovateľné hodnotenie daňových subjektov, zaviedol do právneho poriadku index daňovej spoľahlivosti. Finančná správa SR rozdeľuje daňové subjekty z pohľadu daní na spoľahlivé, menej spoľahlivé a nespoľahlivé. Podstata indexu a kritériá daňovej spoľahlivosti. Každý stupeň daňovej spoľahlivosti zahŕňa určitý zoznam zvýhodnení - osobitných daňových režimov (benefitov).