<The> Digital Economy as a Tool for the Sustainability of the Growth of Distribution and Communication - Matušovič, Martin
Už niekoľko rokov sa sledujú významné zmeny v digitalizácii, elektronickom obchode, robotizácii, či v umelej inteligencii. Úroveň digitalizácie sa však meria iba niekoľko rokov. Vynára sa teda otázka, či sú použité nástroje na meranie dostatočne kvalitné a efektívne. Analýza existujúcich nástrojov na meranie pokroku digitalizácie vo vzťahu ku konkurencieschopnosti, nákladom na výskum a vývoj, tvorbu HDP a pripojiteľnosti na internet. Index digitálnej ekonomiky.