Analysis of the Expected Development of Demographic Factors and Their Adaptation to the Labor Market in Slovakia - Horváthová, Andrea
Demografický vývoj ako faktor vývoja trhu práce v Slovenskej republike. Aktuálnosť skúmanej problematiky, ktorou je demografický vývoj populácie z hľadiska veku, pôrodnosti a úmrtnosti a ich vplyv na trh práce na Slovensku. Faktory zásadne ovplyvňujúce trh práce z teoretického hľadiska pomocou analýzy literatúry k danej problematike. Štatistické ukazovatele demografického vývoja. Opatrenia prijaté vládou na elimináciu rizík možného vývoja.