Právne, účtovné a daňové hľadisko predaja podniku - Podmanická, Martina, 1977-
V súvislosti s dôsledkami pandemickej situácie, kedy na celom svete čelíme hrozbe hospodárskej a finančnej krízy, jednou z možností ako sa vysporiadať s dôsledkami nepriaznivej situácie, je predaj podniku. Cieľom článku je prezentovať a analyzovať problematiku predaja podniku v SR, z právneho, účtovného a daňového hľadiska tak, ako je riešená v platnej právnej úprave v súčasnosti, v súlade so zákonom č.513/1991 Zb., č.431/2002 Z.z., č.595/2003 Z.z., č.222/2004 Z.z. a v súlade s opatrením MF SR č.23054/2002-92.