Medzinárodná migrácia, remitencie a ich ekonomický význam v subregióne strednej Ameriky - Jančovič, Peter, 1995-
Preskúmanie vplyvu remitencií pracovníkov na vybrané makroekonomické premenné, ako je súkromná spotreba, investície a dovoz, a určiť hlavné modely medzinárodnej migrácie štátov Strednej Ameriky. Osobné remitencie sú najdôležitejším zdrojom externého financovania v EÚ majú podstatný vplyv na súkromnú spotrebu, investičnú činnosť a dovoz tovaru a služieb.