Consequences of Gender Conceptualisations in Cultural Context - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Problematika rodovej rovnosti a jej príčiny z kultúrneho hľadiska. Kultúrne pozadie rodovej diferenciácie (gender ideológia) a kľúčové pojmy na základe príslušných dokumentov svetových a európskych inštitúcií. Najdôležitejšie oblasti rodovej nerovnosti, ktoré môžu mať nepriaznivé dôsledky pre ekonomickú prosperitu ľudí. Preskúmanie údajov získaných zo správy Global Gender Inequality Index Report 2020 poskytujúce informácie o celkovej situácii v každom členskom štáte EÚ.