Daňová tvorivosť VII. daňová kreativita - výzvy a vízie - Burák, Emil
Podľa názoru autora článku, pod daňovou tvorivosťou rozumieme najvyššie majstrovstvo expertov z radov daňových odborníkov. Je to súhrn najlepších svetových i domácich praktík k tvorivému produktívnemu zdňovaniu. Význam spočíva v tom, aby daňová tvorivosť pomáhala znižovať daňové riziká, vvytvárať najlepšie daňové riešenia (legálnu daňovú optimalizáciu) a produktívne minimalizovať dane. Existuje negatívna a pozitívna daňová kreativita štátu, viď 2 príklady z praxe.