Vplyv vybraných prístupov k výučbe ekonomických predmetov na motiváciu žiakov - Novák, Jaromír, 1978-
Motivácia žiakov učiť sa a ich školská úspešnosť. Pozitívne alebo negatívne ovplyvňujúce motiváciu učiť sa. Tradičné metódy vyučovania v podobe vysvetľovania učiva z učebnice. Aktivizujúcich metódy založené na skupinovom riešení praktických úloh a problémov vo vzájomnej diskusii.