Na slovíčko... zdaňovanie príjmu z prenájmu nehnuteľnosti - Krišková, Petra, 1981-
Prvým dôležitým krokom pri prenájme nehnuteľnosti, ktorý musí prenajímateľ urobiť, je povinná registrácia na daňovom úrade za účelom pridelenia daňového identifikačného čísla. Túto povinnosť musí prenajímateľ splniť do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po uplynutí mesiaca, v ktorom začal prenajímať nehnuteľnosť. Príjem z prenájmu je zdaňovaný príjem a ste povinný podať daňové priznanie, bez ohľadu nato či máte alebo nemáte iný príjem.