Účtovníci, audítori, daňoví poradcovia, viete že ste povinnou osobou v zmysle Zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti?
Účelom zákona č.297/2008 Z.z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu v znp. (Zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti). Zákon stanovuje povinnosti konkrétnemu okruhu právnických a fyzických osôb vykonávať identifikáciu klientov, zisťovať a sledovať neobvyklé obchodné operácie , zadržať neobvyklé obchodné operácie a ohlasovať neobvyklé obchodné operácie.