Rozvojová spolupráca Európskej únie s Latinskou Amerikou a Karibikom - Jančovič, Peter, 1995-
Základné smery rozvojovej politiky Európskej únie uplatňovanej voči regiónu Latinskej Ameriky a Karibiku. Súčasné výzvy a trendy rozvojovej spolupráce EÚ s daným regiónom. Význam oficiálnej rozvojovej pomoci ako zdroju externého financovania rozvoja a porovnávanie podielu tohto zdroja financovania rozvoja v jednotlivých ekonomikách regiónu Latinskej Ameriky a Karibiku.