Reklamné služby a sponzorstvo v oblasti športu a uplatňovanie DPH - Betáková, Jaroslava
Problematika nezadefinovania pojmu reklamné služby v zákone o dani z pridanej hodnoty a ani v smernici o DPH. Pri posudzovaní sponzorstva (napr. zverejnenie loga na pretekárskom vozidle) ako predmetu DPH je potrebné vychádzať z konkrétne dohodnutých zmluvných podmienok a uplatnenie zákona o DPH posudzovať v závislosti od toho, či ide zo strany sponzora len o darovanie finančných prostriedkov alebo o darovanie tovaru či služby. Pohľad na danú tému, rozbor rozsudku slovenského súdu z tejto oblasti.