Impact of Environmental Measures on Economic Efficiency of Industrial Enterprises - Fridhi, Bechir
Znižovanie vplyvov na životné prostredie, majúce dopad na investície pre priemyselné podniky, ktoré čelia na jednej strane regulačným alebo spoločenským tlakom a na druhej strane hospodárskym či konkurenčným obmedzeniam. Uchopiteľnosť problematiky ekonomických dôsledkov environmentálnych opatrení podnikov. Zaznamenávanie protichodných výsledkov, nejednoznačnosť a nepriamosť vzťahu medzi životným prostredím a hospodárstvom v modeloch na túto tému. Zložitosť tohto vzťahu vedúca k spochybneniu zjednodušujúceho protikladu medzi hypotézami „win-win“ a „win-lose“, dominujúcich v diskusii na túto tému.