Residual Method Used for Commercial Real Estate Valuation and Its Sensitivity - Kupec, Josef
Modelovanie ekonomického potenciálu nehnuteľnosti. Reziduálna (zostatková) hodnota predstavujúca v mnohých prípadoch jediný možný spôsob určenia trhovej hodnoty nezastavaného pozemku či rozostavaného majetku. Metodika výpočtu pre reziduálnu (zvyškovú) metódu, jej opis v oceňovacích štandardoch. Analýza citlivosti reziduálnej metódy na zmeny v kľúčových vstupoch. Testovanie na modeli vhodnom najmä na oceňovanie komerčných nehnuteľností s odrážaním súčasných trhových podmienok.