FDI and Economic Growth in EU13 Countries: Cointegration and Causality Tests - Bilas, Vlatka
Vzťah medzi priamymi zahraničnými investíciami (PZI) a ekonomickým rastom v „nových“ členských krajinách Európskej únie pomocou testov základných jednotiek - kointegrácie, testov príčinnej súvislosti a Grangerovej kauzality. Využívanie ročných údajov o PZI a hrubom domácom produkte (HDP) od roku 2002 do roku 2018 z 13 najnovších členov Európskej únie (EÚ13): Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Česká republika, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva , Malta, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.