Na čas po rozvode - Šorl, Robert
Poukázanie na zlyhanie pri hľadaní správneho riešenia v rekodifikačnom prístupe v spojení "na čas po rozvode". Kritika a návrhy na zlepšenie viacerých ustanovení procesného práva. Vysvetlenie v súčasnosti platnej normy prostredníctvom jej historicko-právnej analýzy a porovnanie s inými riešeniami vzťahu rozvodového konania na jednej strane a opatrovníckeho či poručenského konania na druhej strane.