Odkladanie rodenia detí a neskorá plodnosť v európskom priestore - Šprocha, Branislav
Analýza súčasného stavu v úrovni a podiele plodnosti žien v neskorom veku v európskom priestore. Existujúce priestorové diferencie. Identifikácia častí populácie, ktoré najviac pokročili v procese odkladania plodnosti a naopak tých, ktoré sa vyznačujú nižšou intenzitou neskorej plodnosti a využívaním pokročilého reprodukčného veku žien. Historické črty neskorej plodnosti v Európe. Odkladanie rodenia prvých detí, starnutie vekového profilu a neskorá plodnosť.