Populační vývoj v České republice v roce 2019 - Křesťanová, Jana
Analýza demografickej situácie v Českej republike v roku 2019, jej zasadzovanie do kontextu demografických trendov v uplynulom desaťročí. Vývoj jednotlivých zložiek demografického vývoja a ich dopady na veľkosť, vek a manželskú štruktúru populácie. Vzrast počtu obyvateľov Českej republiky v dôsledku medzinárodnej migrácie, mierne negatívna prirodzená zmena. Stagnácia celkovej miery plodnosti a rozvodovosti. Zvyšovanie miery manželstva spolu s očakávanou dĺžkou života pri narodení u mužov a žien. Mierny pokles celkovej miery potratovosti.