Prekážky v práci na strane zamestnávateľa i zamestnanca - Rusnak, Slavomíra Andrea
Nárok zamestnanca pri prekážke v práci na náhradu mzdy od svojho zamestnávateľa a nárok na prípadné hmotné zabezpečenie. Prekážky v práci spôsobené nepriaznivými poveternostnými podmienkami, z vážnych prevádzkových dôvodov vymedzených v dohode, z dôvodu všeobecného záujmu (napr. darovanie krvi), dobrovoľníckej činnosti, brannej povinnosti či plnenia úloh ozbrojených síl. Prekážky pri uplatňovaní pružného pracovného času. Náklady spojené so štúdiom či zvyšovaním kvalifikácie a poskytovanie pracovného voľna. Osobné prekážky v práci a nárok zamestnanca na pracovné voľno s alebo bez náhrady mzdy.