Identification of Neutralization of the CMR Documents in European Union Conditions - Poliak, Miloš
V roku 1956 bol uzavretý Dohovor o zmluve o medzinárodnej cestnej nákladnej doprave (CMR) s účelom zjednotiť pravidlá medzinárodnej prepravy tovaru a tým podporiť rozvoj medzinárodného obchodu. V poslednej dobe je tento dokument často spájaný s pojmom neutralizácia. Cieľom tohto článku bolo objasniť význam tohto pojmu v doprave. Ďalej bolo cieľom zistiť, v akom rozsahu majú dopravcovia skutočné skúsenosti s neutralizáciou nákladného listu CMR počas prepravy, pre aké druhy tovaru a na akých druhoch trás sa neutralizácia najviac využíva.