Střední délka života a střední délka života ve zdraví v okamžiku dosažení důchodového věku na Slovensku a v Česku v období 2005-2030 - Fiala, Tomáš
Okrem požiadavky aby hranice dôchodkového veku boli nejakým spôsobom zviazané s očakávanou dĺžkou života, sa objavuje taktiež názor, že by dôchodkový vek mal zohľadňovať zdravotný stav obyvateľstva. Analýza vývoja strednej dĺžky života a strednej dĺžky života bez zdravotného obmedzenia vo veku 55 a 65 rokov na Slovensku a v Česku v období 2005-2016, s projekciou vývoja do roku 2030. Zdravá dĺžka života.