Management of Financial Sustainability and Solvency of the Enterprise as a tool to Strengthen its Economic Security - Savchenko, Maryna V.
Analyzovanie rôznych teoretických prístupov k určovaniu finančnej stability podniku. Podstata finančnej stability podniku, vzťah kategórie finančnej stability k iným kategóriám, ako sú napríklad: finančné zabezpečenie, flexibilita, stabilita, rovnováha, solventnosť. Tvorba koncepčných princípov riadenia finančnej stability a solventnosti podniku, ktorá musí brať do úvahy vplyv rôznych faktorov vnútorného a vonkajšieho prostredia a súčasne môžu podniku vytvárať príležitosti i hrozby pre ďalšie fungovanie na trhu.