E-shopy hledají způsob, jak nejlépe doručovat - Toman, Pavel
E-shopy využívajú služby expresných balíkových firiem, ale pre každý spôsob prepravy balíkov je dôležitá posledná fáza prepravy, ktorá končí prevzatím balíka zákazníkom. Kuriér sa prihlási mobilom príjemcovi a zásielku možno ľahko presmerovať na inú adresu , alebo na výdajné miesto, či do výdajného automatu. V budúcnosti zazvoní pri dverách lietajúci dron alebo autonómne vozidlo s výdajnými boxami. Táto oblasť prechádza vývojom.