Demografická projekcia malých územných celkov aplikácia na obce bratislavského funkčného mestského regiónu - Ďurček, Pavol
Demografická projekcia zahŕňajúca počet obyvateľov, relatívny a absolútny celkový prírastok od prahu po horizont projekcie. Zhodnotenie vekovej štruktúry v horizonte projekcie pomocou indexu ekonomického zaťaženia a podielu hlavných vekových skupín. Výsledky na úrovní obcí a sumárne za urbanizačné zóny mesta Bratislava. Príklad využiteľnosti demografickej projekcie, významnosť poznania budúceho počtu obyvateľov vo vybraných vekových skupinách v dosahovom území výstavby nových cestných komunikácií – diaľničný obchvat D4 a rýchlostná cesta R7.