Správná míra kybernetické paranoie - Vaněk, Jiří
Pandémia COVID-19 spôsobila urýchlenie digitalizácie bánk. Kybernetické útoky sú orientované viac na kľúčové osoby v organizáciách ako na samotných klientov. Home office ako ľahšia príležitosť k útoku. Zneužívané ľudské slabiny, procesy a technológie umožňujú dlhodobý prístup do dátových sietí a vynášanie informácií. Európska centrálna banka apeluje na potrebu plánovania dopadov pandémie, ktorá vystavuje firmy zvýšenému riziku kvôli neprítomnosti zamestnancov na pracoviskách.