Modelové riziko ve finančních institucích - Myška, Petr
Fungovanie bánk ovplyvňujú výstupy matematických modelov používané predovšetkým pri riadení rizík. Modely pod silným dohľadom centrálnych bánk. Modely bez regulátorov ako riziko, ktoré si banky musia riadiť samé prostredníctvom riadenia modelového rizika. Organizačné usporiadanie riadenia modelového rizika. Model Inventory. Tiering modelov a nástroje pre riadenie modelového rizika. Reporting ako poskytovanie kvalitných a včasných informácií o podstupovanom modelovom riziku.