Zlato ako bezpečný prístav - Cibuľa, Milan, 1995-
Využiteľnosť zlata ako tzv. bezpečného prístavu, ktorý investori často vyhľadávajú s cieľom obmedziť vystavenie portfólia poklesu na trhu, a zároveň udržania si alebo dokonca zvýšenia hodnoty kúpnej sily v turbulentných časoch. Úlohy zlata pri ochrane kapitálu v kontexte inflačného a menového zabezpečenia, vzťahu zlata a akcií, ako aj zlata a úrokových sadzieb. Úloha zlata ako bezpečného prístavu v aktuálnej situácii ovplyvnenej globálnou pandémiou COVID-19.