Od inteligentných miest k inteligentným cieľovým miestam cestovného ruchu prípadová štúdia Bratislavy - Gajdošík, Tomáš
Súčasný rozvoj informačných technológií významne mení koncepciu mesta. Inteligentná koncepcia sa stala populárnym prístupom k mestskému rozvoju a významne ovplyvňuje aj rozvoj cestovného ruchu. V súčasnosti neexistujú jednotné kritériá, ktoré by určovali, či je miesto inteligentné alebo nie. Je preto nevyhnutné preskúmať uplatňovanie inteligentných riešení, ich vplyv na život rezidentov a rozvoj cestovného ruchu.