Vývoj základných ekonomických ukazovateľov podnikov vybraného odvetvia kultúrneho a kreatívneho priemyslu - Raková, Monika, 1991-
Charakteristika kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Oblasť tvorivých, umeleckých a zábavných činností a činností knižníc, archívov, múzeí a ostatných kultúrnych zariadení, ktoré v sebe zahŕňajú divadelnú, tanečnú a opernú činnosť, umelecké remeslá vychádzajúce z tradičných a ľudových remesiel a činnosti múzeí, galérií, knižníc, ktoré prispievajú k cirkulácii finančného a kultúrneho kapitálu. Zhodnotenie vybranej oblasti prostredníctvom základných ekonomických ukazovateľov, a to nákladov, výnosov a výsledku hospodárenia za roky 2009 až 2018.