<The> Rise of Anti-System Movement in Lagging Regions – Case of Slovakia - Rehák, Štefan, 1974-
Vzostup antiestablišmentového hnutia na Slovensku. Pomocou prierezových údajov z volieb do parlamentu v roku 2016 je skúmaná úloha miestnych sociálno-ekonomických faktorov pri podpore politickej strany Ľudová strana - naše Slovensko. Priestorová analýza výsledkov volieb poukazuje na silnú priestorovú koncentráciu jej podpory v regiónoch stredného Slovenska miesta, ktoré za posledných pár rokov výrazne menej profitovali z fondov EÚ a štátnej investičnej pomoci. Zvýšenie investície do zaostávajúcich regiónov.