Čeboly ako fenomén kórejskej ekonomiky - Baculáková, Kristína, 1988-
Zaoberanie sa fenoménom čebolov, ktoré sa vo významnej miere podieľali na ekonomickom raste Kórejskej republiky. Hoci sa po ázijskej kríze v roku 1997 značne reformovali, ich vedúca úloha nielen v hospodárstve, ale i v kórejskej spoločnosti pretrváva. Základné charakteristiky čebolov ako aj stručnú históriu ich vývoja. Zameranie na podnikovú kultúru typickú pre tieto konglomeráty a jej vplyv na efektivitu fungovania. Postavenie Samsungu a vývoj v posledných rokoch, najmä v súvislosti s korupčným škandálom bývalej prezidentky Pak Kun-hje.