Územné spory medzi štátmi Strednej Ázie po rozpade ZSSR - Baleha, Andrianna, 1990-
Analýza príčiny vzniku medzištátnych pohraničných sporov a konfliktov v Strednej Ázii a nimi spôsobené následky. Výskum súčasného stavu danej problematiky pre lepšie pochopenie aktuálnej bezpečnostnej situácie v regióne v teritoriálnom kontexte.