<The> 2020 Parliamentary Election In Slovakia - Csányi, Peter, 1978-
Parlamentné voľby 2020 sa na Slovensku uskutočnili 29. februára 2020. Očakávalo sa, že voľby prinesú zmenu po 2 vládach, ktorým dominovala strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) bývalého premiéra Roberta Fica, ktorý bol v roku 2018 nútený odstúpiť po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vo všeobecných voľbách na Slovensku zvíťazila stredopravá strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorej voliči reagovali na sľub strany presadiť protikorupčnú reformu po vražde novinára.