Personality Traits and Money Attitudes - Furtner, Reinhard, 1983-
Skúmanie vzťahu medzi osobnostnými vlastnosťami (nezávislé premenné) a finančnými postojmi (závislé premenné) na základe komplexného prehľadu literatúry. Výsledky analyzovaných najrelevantnejších štúdií v odbore naznačujú významnú prediktívnu silu pre dimenzie osobnosti, svedomitosť, extraverziu, príjemnosť, neurotizmus, ale nie pre dimenziu otvorenosti voči zážitku.