Hodnotenie Slovenska v rámci inovačnej politiky Európskej únie - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Analýza inovačnej výkonnosti a inovačného potenciálu Slovenskej republiky v komparácii s členským štátmi EÚ a EÚ ako takej. Využitie troch najpoužívanejších rebríčkov hodnotenia inovačnej výkonnosti a aktivít – Global innovation Index (GII), European Innovation Scoreboard (EIS) a Innobarometer.