Komparácia exponenciálneho kĺzavého priemeru a commodity channel indexu pri investovaní - Badura, Peter, 1978-
Analytický prístup identifikácie vhodných okamihov nákupu a predaja na medzinárodných burzách s podkladovými aktívami. Porovnanie vybraných trendových a proti-trendových indikátorov technickej analýzy, identifikácia ich hlavných výhod a nevýhod pri stanovovaní nákupných a predajných signálov. Technická analýza indikátorov, skúmanie ich rôznych nastavení a rýchlosti reakcie na zmenené podmienky na trhu. Použitie exponenciálneho kĺzavého priemeru (EMA) ako trendového indikátora, commodity channel indexu (CCI) ako proti-trendového indikátora. Testovanie oboch indikátorov pri viacerých nastaveniach pri modelovaných vstupných dátach, identifikácia ich silných a slabých stránok a komparácia výsledkov.