Rodová rovnosť a jej vplyv na postavenie žien v politike na príklade Fínska - Chuguryan, Simona, 1977-
Rodová rovnosť a na jej základe poukázanie na nevyhnutnosť jej uplatnenia v politickom živote. Napriek stúpajúcej tendencii účasti žien v politike a v politických funkciách, je ich počet stále nedostatočný. Krajiny severnej Európy už dlhodobo udávajú trend vo zvyšujúcom sa počte žien v politike. Podobne aj Európska únia je európskym lídrom v rodovej rovnosti. Zastúpenie žien v Európskom parlamente je často vyššie ako v národných parlamentoch. Poukázanie na nutnosť zvýšiť podiel žien v politike pre rozvoj a napredovanie danej krajiny.