Ako technológie pomáhajú znížiť riziko fajčenia
Ľudia fajčia kvôli nikotínu, ale umierajú kvôli cigaretovému dymu, ktorý obsahuje až do 7000 toxických látok. Spaľovanie je najhorším variantom, ako do seba nikotín dostať. Veľkým nepriateľom je decht, ktorý vzniká spaľovaním tabaku v cigarete. Moderné zariadenia na zahrievanie tabaku pracujú tak, že sa v nich namiesto dymu tvorí aerosól, ktorý obsahuje o 95% menej škodlivín. Za ich vývojom stojí 430 špičkových vedcov v spolupráci s odborníkmi na toxikológiu a viac ako 20 rokov výskumu.