Hľadá sa ekologický variant - Budúcnosť plastov závisí od toho, či sa ich dokážeme zbaviť
Odpad z plastov je rastúci problém na celom svete, aj napriek snahám o recykláciu alebo zníženie používania plastov. Je potrebné venovať pozornosť zloženiu plastov, aby sa proces recyklácie skutočne zmenil. Pomohol by najmä inteligentnejší dizajn ich hlavnej zložky-polymérov a ich posun k uhlíkovo neutrálnym alternatívam. V Európe je 40% všetkých plastov určených na jednorazové použitie a recykluje sa iba asi jedna tretina použitých plastov.