Chemický priemysel musí reagovať na zmeny trhu solitéry verzus ekosystémy
Posledné roky chemické podniky neustále bojujú o prežitie na trhu. Ich schopnosť odolávať nepriaznivým vplyvom, spočíva v dokonalom spoznaní trhov, ktorým chemický priemysel slúži. V období pandémie sú články chemického dodávateľského reťazca, veľmi dôležité. Zhruba dve tretiny predaja špeciálnych chemikálií smeruje do odvetvia zdravotníctva, poľnohospodárstva a osobnej starostlivosti. Iba 10% sa realizuje na trhoch s automobilmi a energiou.