Desať vízií umelej inteligencie vitajte v budúcnosti
Stroje, ktoré sa dajú považovať za inteligentné, začali myslieť a učiť sa ako my. Zvykneme si na prácu s nástrojmi a robotmi pracujúcimi na báze umelej inteligencie (AI). Do roku 2025 podľa spoločnosti IDC bude 75% firiem investovať do rekvalifikácie zamestnancov s potrebou prijať AI. Znepokojujúco znie predpoveď, že zavádzanie technológie rozpoznávania tváre sa v nasledujúce dekáde zintenzívni, a tiež algoritmy budú schopné oklamať nás, že sa rozprávame s človekom.